Sanne overvintrer som topscorer i 3Fligaen


Sanne "overvintrer" som topscorer i 3Fligaen - Af Helle Møller Riis

Sanne Troelsgaard var for nylig nomineret som Årets Kvindelige Spiller til Dansk Fodboldaward. Hun er blevet fast landsholdsspiller, og scorer mål efter mål på både landsholdet - og i sin klub Brøndby. Vi har talt med 3Fligaens topscorer:


Hvad betyder det for dig, at være topscorer i 3Fligaen hen over vinterpausen?

- Det er jeg selvfølgelig glad og stolt over. Det er mit job og min pligt som angriber at score mål, og jeg elsker at score mål for mit hold, så det giver en dejlig følelse når det så lykkedes for mig.


Tror du også, du er topscorer, når sæsonen er færdigspillet?

- Det er for tidligt at svare på endnu. Men jeg håber på, at jeg kan blive ved med at holde niveauet og score mål for mit hold.


Hvorfor har du så meget "tur" i den lige nu?

- Jeg er blevet mere fokuseret og skarp foran mål, og jeg er begyndt på et projekt med speciel angrebstræning i Ikast, som hedder Goal Box med Peter Johanesson, som virkelig har rykket mine fodbold kompetencer og målfarlighed, og så fordi jeg har nogle enormt dygtige medspillere som har blikket for at spille mig op til chancer, som jeg skal udnytte. Mine medspillere har også en del af æren, da det er dem der serverer boldene til mig foran mål. Derudover har vi i Brøndby fået tilknyttet en angrebstræner Anders Jochumsen, hvor vi specifikt kan træne afslutningstræning.


Hvad har skiftet til Brøndby betydet for din målfarlighed?

- Jeg har faktisk ikke scoret ligeså mange mål dette efterår, som jeg gjorde sidste efterår. Men jeg er godt på vej og skiftet til Brøndby har betydet at jeg har været ude at spille Champions League, hvor niveauet er højt og hvor der virkelig skal holdes fokus i afslutningsøjeblikket. Det har også betyde,t at jeg har flere individuelle træningspas hver uge, hvor jeg kan træne nogle individuelle ting, som kan gøre mig mere målfarlig.


Sanne Troelsgaard rejser den 4. december med kvindelandsholdet til Brasilien, hvor der venter en række spændende kampe. Danmark møder Mexico, Portugal og Brasilien, og 3Fligaens topscorer ser frem til turneringen:


- Jeg glæder mig til den kommende træningsturnering i Brasilien, hvor jeg bliver udfordret internationalt, ved at møde nogle dygtige modstander, hvor niveauet er meget højere end den er i vores hjemlige liga. Jeg glæder mig også til en spændende forårssæson efter vinterpausen.


Sanne Troelsgaard er på topscorerlisten i 3Fligaen blandt andet "forfulgt" af sin klubkammerat Lise Munk, og sin tidligere klubkammerat fra Skovbakken Nadia Nadim, der er skiftet til Fortuna Hjørring.